Hotell i Piteå

Piteå ligger i Norrbotten och är faktiskt en turist- och sommarstad som svarar för cirka hälften av sommarturismen i Norrbotten. Många tror att Piteå endast är för vinteraktiviteter, men det finns saker att göra och se här året om. Piteå stad erbjuder sevärdheter, shopping, god mat och mycket mer! Om du vill satsa på en härlig semester i vacker miljö så är Piteå staden för dig. Det är enkelt att ta sig hit, flyg går från Arlanda i Stockholm till både Luleå och Skellefteå Airport, sedan är det 5 respektive 8 mil till Piteå från båda dessa flygplatser.

Se och göra i Piteå

Piteå är en stad där du kan uppleva det mesta, från forntid till nutid. Du hittar historia, kultur, naturliv, nöjesliv och en mängd annat smått och gott. Om du vill veta mer om Piteås historia så ska du besöka Piteå museum. Du kan även delta i guidade turer genom staden. I Piteå finns det även så kallade trivselkvällar som många uppskattar att vara med på.

För dig som gillar kultur av olika slag så finns bland annat Piteå konsthall samt att du kan gå på vandring i staden och följa dess kulturskyltar. Dessa skyltar sitter i anslutning till olika kulturplatser, byggnader, gator och minnesmärken. Man har placerat skyltarna på det vis så att du kan ta en historisk promenad i hela staden genom att starta på Piteå museum och avsluta på Storgatan som är gågatan i staden.

För dig som gillar natur så väl som historia så finns det en mängd besöksmål som inte ska missas. Piteås mest kända utsiktsberg Kalahatten är en av dem. Tar du dig hit så kommer du att få en vacker utsikt över bland annat Infjärden, Svensbyn och havet. Det går dessutom att stanna här över natten då det finns vindskydd så väl som eldplatser.  Själva berget där Kalahatten finns är en naturlig del av den så kallad Eliasleden som är en 26 kilometer lång vandringsled. Om du tar dig till baksidan av berget, så hittar du ett klapperstensfält som har en 4000 år gammal offerplats.

Självklart får du inte heller missa Piteå Dansar Och Ler som är en gatufestival som hålls varje år i juni och som du säkert har hört talas om. Det finns även nöjesliv och uteliv året om här, då Piteå har flera barer och uteställen.

Boka hotell i Piteå

Oavsett om du besöker Piteå sommartid eller vintertid, så är det med fördel bra att boka hotell i Piteå över flera dagar. Det gör att du hinner se och uppleva allt staden har att erbjuda.