Hotell i Gävle

Gävle ligger strax norr om Dalälven, alldeles intill Bottenhavet. Gävle är Gästriklands och Gävleborgs största ort och Sveriges 13:e största ort. Gävle är en av de största norrländska städerna, känd bland annat för djur- och nöjesparken Furuvik, Sveriges Järnvägsmuseum, Gävle slott med Sveriges enda fängelsemuseum, Gävle konserthus, Gävle teater, Gävlebocken, Brynäs IF, Gefle IF, köpcentret Valbo, Gefle Porslinsfabrik och Gevalia kaffe. I Gävle finns också över 200 butiker att shoppa i och det arrangeras många spännande arrangemang i staden varje år. Gävle med omnejd har många sevärdheter, besöksattraktioner och utflyktsmål och det är många som förlägger sin semester just till Gävle. Det finns många hotell att välja bland i Gävle, allt från gemytliga familjehotell till fyrstjärniga hotell. Här tipsar vi om tre av våra favoriter.

Elite Grand Hotell

Hotell i GävleElite Grand Hotell är ett helt nyrestaurerat hotell beläget mitt i centrala Gävle. Det är ett fyrstjärnigt hotell med hela 124 rum, varav två sviter. Hotellet har en vacker utsikt över Gavleån. I hotellet finns en restaurang med bar samt en helt ny relaxavdelning som bland annat erbjuder ångbastu, vanlig bastu, jacuzzi och en upplevelsedusch. Där finns också en SPA-avdelning där man kan njuta av lyxiga skönhetsbehandlingar, liksom ett modernt gym. Hotellet är beläget i en fastighet som förr rymde det anrika Grand Hotel och som byggdes så tidigt som 1901. Under de senaste 70 åren har det dock varit annan verksamhet i fastigheten. Men nu är fastigheten åter hotell och den är dessutom återställd till sin ursprungliga prakt med många historiska detaljer bevarade. Hotellrummen är smakfullt och modernt inredda med accentfärger i svart, rött och grönt. Badrummen är klädda med grön indisk marmor. Det finns tre juniorsviter, en romantisk svit som går i gammelrosa och gräddvita toner och som grädde på moset, en toppsvit med möblerad kungsbalkong och takbjälkar sedan 1901.

Nya Engeltofta Sea Lodge Hotell

Om du bor på Engeltofta har du nära till allt – bad, hav, skog, fiske, golf, restaurang, konferensrum och stadens arenor. Engeltofta är ett lägenhetshotell med sviter på omkring 60 kvadrat för upp till 5 personer. Alla lägenheter har havsutsikt, eget kök och badrum samt två uteplatser. Som gäst har man fri tillgång till trädgård, gratis parkering vid entrén och snabb trådlös bredbandsuppkoppling. I den fd Grosshandlarvillan intill finns herrgårdsrestaurang, festsalar, konferensrum och café.

Hotell Aveny

Hotell Aveny är ett personligt, familjeägt hotell som är beläget på Söder i Gävle. Från hotellet har man gångavstånd till stadens butiker, restauranger och pubar. Det finns ett trettiotal rum på hotellet, varav 23 av dessa är helt nyrenoverade i dagsläget. Hotellrummen finns som enkelrum i två olika storlekar, dubbelrum och familjerum. Inredningen är personlig med många spännande detaljer att upptäcka. Hotellet har samarbete med en konferensanläggning som ligger bara några minuters gångväg därifrån och som har lokaler med plats för mellan 4 och 140 konferensgäster.